Jameson RS2 en Glamourdale hoofdleveranciers bij uitnodiging tweede bezichtiging

Jameson RS2 en Glamourdale hoofdleveranciers bij uitnodiging tweede bezichtiging

Een aantal complete dressuurhengsten verscheen vandaag in de baan tijdens de eerste bezichtiging. De hengstenkeuringscommissie kon aan 18 hengsten een uitnodiging voor de tweede bezichtiging geven.

Na drie dagen staat het voorlopige totaal op 59 dressuurhengsten die worden terugverwacht in de tweede bezichtiging tijdens de KWPN Stallion Show in ’s Hertogenbosch.

Complete paarden

Hoofdleverancier Jameson RS2 kreeg vandaag vijf zonen geselecteerd, van Glamourdale waren dat er vier. Voorzitter Bart Bax is heel tevreden over de hengsten die ze hebben kunnen selecteren voor de tweede bezichtiging. “We begonnen vanmorgen met een goed gevoel op het straatje maar helaas konden niet alle hengsten overtuigen bij het vrij bewegen. Gelukkig hebben we een mooi aantal hengsten gezien die zowel qua exterieur als beweging konden overtuigen en deze hengsten zien we graag terug in Den Bosch. Daar staan wel hengsten tegenover die vandaag onvoldoende indruk konden maken met de galop, met name in de wendingen ontbrak het hen wat aan kracht en balans, en ook de stap bleek een aandachtspunt”, erkent Bart Bax. “Toch hebben we de dag zeker met een goed gevoel kunnen afsluiten. Binnen de commissie zitten we goed op één lijn en de kwaliteit van de paarden is bepalend voor de uitslag, de pedigree nemen we daarin alleen in positieve zin mee. De collectie voor Den Bosch heeft weer waardevolle aanvulling gekregen vandaag en we kijken met belangstelling uit naar morgen.”



Bron: KWPN