IBOP Exloo: hoogste score Ohufonia

IBOP Exloo: hoogste score Ohufonia

Bij Hippisch Centrum Exloo vond gisteren een IBOP plaats voor spring- en dressuurpaarden. In de eerste categorie waren dat er zeven en slaagden vijf voor de proef. Bij de dressuurpaarden waren dat er acht, waarvan er zes slaagden.

Daarnaast kwamen ook nog drie paarden voor graadverhoging naar Exloo. Daarvan kregen er twee het sterpredicaat en werd ook een merrie keur. In de baan als jury stonden Wim Versteeg en Marcel Beukers. De laatste lichtte toe: “Exloo is een fijne accommodatie, met een ruime baan voor het springen en een fijne dressuurbaan, waarin de paarden zich goed konden laten zien. De organisatie was goed geregeld en mede door de kwaliteit in baan, konden we plezierig jureren.”

Veel atletisch vermogen
Bij de springpaarden passeerden twee merries de grens van 80. 81 Punten waren er voor Ohufonia van fokker en geregistreerde A. van Ittersum uit het Groningse Winsum. Een mooie, lang gelijnde, atletisch gebouwde dochter van Diamant de Semilly uit Hufonia (voorl. keur, prok v. Cantos). Ohufonia toonde veel bloed. Op de sprong was ze heel vlug en liet daarbij snelle reflexen zien en bleef voorzichtig. Haar atletisch vermogen viel positief op. Ze liet zich tijdens haar verrichting heel fijn rijden door Scarlett Wieberdink.

Veelzijdige merrielijn
Met een score van 80.5 liet ook Otricia zich heel goed zien. Marcel: “Deze dochter van Zirocco Blue VDL galoppeerde heel goed met veel balans en changeerde opvallend makkelijk. Springen deed ze met veel vermogen en overzicht en bleef steeds voorzichtig. Daarbij liet ze zich heel goed rijden en bewerken.” Otricia is gefokt door M.G. ter Haar uit Hellendoorn en staat geregistreerd bij M.P. Toering uit Emmer Compascuum. De geroutineerde Femke van Berkel stelde haar aansprekend voor. De moeder van Otricia is de preferente stermerrie Cutricia (v. Landlord). In de veelzijdige moederlijn van Otricia komen weer meerdere internationale sportpaarden tegen, in zowel het springen, als in de dressuur en de eventing, zelfs in de mensport. Zo treffen we onder meer aan het 1.60 m-springpaard Donjo (v. Zirocco Blue VDL).

Vijf keer een acht
De hoogste score in de richting dressuur, 78.5, was voor Odessa. Deze niet al te grote merrie liet op haar protocol maar liefst vijf keer een 8 noteren. Onder andere voor haar draf, galop, houding en rijdbaarheid en ook voor haar algemene indruk als dressuurpaard. Odessa is een dochter van Secret en komt uit ster sportmerrie Gelanse-S (v. Zhivago). Ze is gefokt door A.V. Noordman uit Zuidwolde en staat geregistreerd bij Z.L. Christoff in Groningen. Ze werd correct gepresenteerd door Hennie Roffel. In de moederlijn van deze Odessa komen we twee Zware Tour-dressuurpaarden tegen: Don Camillo-S (v. Spielberg) en Beautiful Girl (v. Osmium).



Bron: KWPN