Hickstead White is VTV Springhengst van het Jaar bij Oldenburger Verband

Hickstead White is VTV Springhengst van het Jaar bij Oldenburger Verband

Traditioneel werd ook dit jaar tijdens de Oldenburger Hengstendagen een VTV-springhengst geëerd. Deze hoog aangeschreven onderscheiding wordt toegekend aan een gekeurde Oldenburgse hengst vanwege zijn uitstekende prestaties op zowel sport- als fokgebied. Ter gelegenheid van de Hengstendagen van het Springpaardenfokverband Oldenburg-International werd Hickstead White versierd met de VTV-sjerp.


Heiko Meinen, de R+V VTV-generaalvertegenwoordiger die gespecialiseerd is in dierenverzekeringen, aarzelde niet om de fokker en eigenaar te belonen met een genereuze cheque van 1000 euro voor hun fokkersprestaties.

Alle goede dingen komen in drievoud: Hickstead White, OS, geboren in 2012, bij Hickstead uit Queentina van Coupe de Coeur - Quidam’s Rubin - Watzmann - Perser xx, gefokt en in eigendom van Gestüt Sprehe GmbH, Löningen, werd voor de derde keer gevierd tijdens de Oldenburger Hengstendagen. In 2014 verliet hij de keuring in Vechta met een positief keuringsoordeel; twee jaar later verheugde hij zich over de hoofdprijs bij het Springpaardenfokverband Oldenburg-International, en in 2024 werd de grijze hengst nu gekroond tot VTV Hengst - een indrukwekkende staat van dienst.

In zijn 30-dagentest in 2015 in Neustadt/Dosse kreeg de OS-hengst een score van 9,5 voor zijn springvermogen en was hij de algehele winnaar van het veld. Hij voltooide zijn sporttest in 2017 als de beste vijfjarige met een score van 8,82. De zoon van de legendarische Hickstead viert al internationale successen in de sport onder het zadel van Jörne Sprehe. In 2023 sprongen ze naar de zesde plaats in een 1.55m-wedstrijd in München-Riem. Dit werd gevolgd door topklasseringen op 5-sterrenniveau, waaronder bij het CHIO in Aken. Daar plaatsten Hickstead White en Jörne Sprehe zich in alle vier gestarte wedstrijden over 1.45m. Verdere 5-sterrensuccessen volgden in Hickstead, een derde plaats in Spruce Meadows, Calgary, over 1.50m, en in Barcelona. Aan het einde van het jaar wonnen ze ook de Grote Prijs van Linz-Ebelsberg, een 1.50m-wedstrijd.

Talent komt niet zomaar uit de lucht vallen - vader Hickstead won bij de Olympische Spelen in Hong Kong in 2008 onder Eric Lamaze. Moeder Queentina was reservekampioensmerrie op de brillantring in Rastede in 2011 en springt met succes op het hoogste niveau op 1.60m met Tobias Meyer. Ze won onder andere de Grote Prijs van Salzburg op 1.60m, het Kampioenschap bij de Munich Indoors en plaatste zich in het Wereldbeker springen van Leipzig. Haar vader Coupe de Coeur werd maar liefst drie keer Duits kampioen. En ook de grootmoeder van Hickstead White, Quadriga, behaalde successen in 1.40m-springen onder Paweena Wernke en is de zus van twee andere 1.40m-succesvolle springpaarden.

Als vader heeft Hickstead White al talloze gekeurde zonen en veilingtoppers voortgebracht, zoals de prijstopper Harriet van de Voorjaars Elite Veiling in 2020. Zijn eerste nakomelingen zijn op achtjarige leeftijd al geplaatst in S-springwedstrijden. Tot zijn gekeurde zonen behoren onder andere Herrera TN, Hugh Grant, Hickstead Junior, Housten White en Highscore. Het succes lijkt Hickstead White en zijn nakomelingen in de wieg gelegd te zijn.



Bron: Persbericht