‘Gewonnen’ Mijnsinaa wint Equimax-bokaal

‘Gewonnen’ Mijnsinaa wint Equimax-bokaal
Atletischer en charmanter vind je ze bijna niet. Mijnsinaa was met haar machtige model en ongelofelijke galoppade niet te kloppen en won de Equimax-bokaal bij de dressuurveulens, en dat terwijl ze voorkwam uit een gewonnen dekking.

Zowel vanochtend als in de afsluitende finaleronde toonde de royaal ontwikkelde dochter van Emilion (uit Ambersinaa elite IBOP-spr PROK van Indoctro) zich oppermachtig. Juryvoorzitter Henstra: “Een heel mooi langgelijnd veulen met veel bloed. Ze beweegt zeer lichtvoetig met een heel actief achterbeen. Ze kan geweldig schakelen en toont heel veel balans in galop.”

Fokker Sietse van der Meer was zeer content met de overwinning. “Er zit wel een verhaal aan dit veulen”, vertelt de fokker lachend. “Toen Emilion vorig jaar 30 jaar werd won mijn dochter Ykje een dekking van hem. Dat is dit veulen geworden. Toen hij nog in de wei liep wilde de jonge generatie er eigenlijk vanaf zien met hem naar de keuring te gaan. Ik heb ze toch overgehaald, want wist hoe geweldigze kan galopperen. Zo veel afdruk, en dat iedere keer weer, heel mooi dat ze zo kampioen wordt.”
Op de tweede plaats kwam Mariano.D, een zoon van Falaize de Muze (uit Bozella elite EPTM-sp PROK van Indoctro, f./g.: H. van Dael uit Kelpen Oler. Henstra: “Een veulen met een goed model, extra inde verhiudingen en veel lichamsgebruik in de galoppade.”
De derde plaats was voor de Harley-zoon Moonlight.D. Deze royaal ontwikkelde zoon van Harley VDL is gefokt door J.Dikkema jr. uit Scharmer uit de elite-merrie Darina van Vegas. Henstra: “Een heel aansprekend veulen met veel ras, hij toonde veel balans en afdruk in zijn galoppade.