Fokkerspremie voor dochters Anton Woertman, fokkers van Denver

Fokkerspremie voor dochters Anton Woertman, fokkers van Denver


Marleen en wijlen Anton Woertman fokten de Memphis-zoon Denver, die over 2020 aan kop gaat op de WBFSH-ranking voor springpaarden. Voor deze fokkerijprestatie ontving Marleen namens de Vrienden van het KWPN een fokkerspremie tijdens de Online Hengstenkeuring.


Denver is het best presterende springpaard over 2020, maar de ruin begon zijn carrière in de eventingsport. Hij liep verdienstelijk op CCI4*-niveau, maar maakte de overstap naar de springsport. Onder de Britse amazone Holly Smith is hij inmiddels actief op 1.60m-niveau. De combinatie won verschillende 145m- en 1.50m-rubrieken, waaronder de CSI3* Grand Prix van Vilamoura. In januari 2020 was Denver terug op Nederlandse bodem voor Jumping Amsterdam, waar hij derde werd in de Grand Prix!

Hobbyfokkers

Marleen Woertman fokte Denver samen met haar vader Anton, een hobbyfokker die ieder jaar één veulentje fokte. Denvers moeder is de merrie Toscin, een dochter van Chico’s Boy. Ook deze Toscin had de familie Woertman al zelf gefokt, ze kochten eerder Denvers grootmoeder als rijpaard voor Marleens zus Simone. De liefde voor de sport en de fokkerij van Anton heeft uiteindelijk geleid tot het beste springpaard ter wereld.

Bron: KWPN