KWPN-keuring: 16 aangewezen hengsten op tweede dag

KWPN-keuring: 16 aangewezen hengsten op tweede dag


Nadat er gister 32 springhengsten zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, kwamen daar vandaag nog 16 hengsten bij. Van de KWPN-erkende Apardi (3), Quabri de l’Isle (2) en Baltic VDL (2) kregen meerdere zonen groen licht.


Het totaal is daarmee uitgekomen op 48 aangewezen hengsten waarvan er zes geprimeerd zijn. Vandaag verdienden A La Minute Z (v.A La Carte NRW), Niwyruso H (v.Baltic VDL) en Nirvana V&V (v.Farfan M) een uitnodiging voor de premie-ring, die vanmiddag ook direct is afgewerkt. 

Goede stempel

De KWPN-erkende hengst Apardi drukte met drie aangewezen zonen zijn stempel op deze tweede dag van de online KWPN Hengstenkeuring, die opnieuw voor veel liefhebbers uit binnen- en buitenland gevolgd wordt. Ook de KWPN-erkende hengst Quabri de L’Isle heeft twee zonen aangewezen gekregen, die beide uit de fokkerij van Egbert Schep afkomstig zijn. “We hebben vandaag, net als gister, de hengsten op een goede manier kunnen beoordelen. Mede dankzij het goede team in de kooi konden de hengsten zich op een rustige en paardvriendelijke manier presenteren”, sprak commissievoorzitter Cor Loeffen, die samen met Henk van den Broek en plaatsvervanger Arie Hamoen keurde.