Cor Loeffen, Jacques Maree en Ieko Sevinga nieuw in KWPN-bestuur

Cor Loeffen, Jacques Maree en Ieko Sevinga nieuw in KWPN-bestuur

Ieko Sevinga, Cor Loeffen en Jacques Maree zijn toegetreden toe tot het Algemeen Bestuur van het KWPN. Zij volgen daarmee Leontine ter Harmsel-Zanderink, René van Klooster en Berlinde Middelbrink op, die alle drie niet herkiesbaar waren.

De voordracht werd gisteravond in de Ledenraadsvergadering gedaan door de Vertrouwenscommissie, bestaande uit Marie-Louise Moerings (voorzitter), Jolien van Ballegooijen en Leon Diepman. De Ledenraad ging akkoord met deze voordracht, waardoor de toetreding van de nieuwe bestuursleden een feit is.


Ieko Sevinga is volgens de vertrouwenscommissie een toegankelijk, aimabel, dynamisch persoon met zeer ruime en brede bestuurservaring. Hij is momenteel commissaris bij DPG Media Nederland, daarvoor lid van de groepsdirectie, chief information en operations officer, directeur Organisatie-ontwikkeling en Performance bij Rabobank; lid raad van bestuur bij Van Lanschot; statutair directeur bij Kempen & Co/Dexia; consultant bij McKinsey & Company, non-executive director MerweOord en voorzitter van de Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP). Ieko Sevinga heeft van 2003 tot 2012 de functie van penningmeester van het KNHS-bestuur vervuld en is in 2018 aangesteld als intermediair om de samenwerking tussen de ledenraad en het bestuur van de KNHS te optimaliseren. Kort samengevat heeft hij bestuurlijk een sterk gevuld CV. “Wij menen dat hij naast zijn ruime bestuurservaring ook bekend is met de hippische sport, zowel op nationaal als internationaal niveau. Zijn vrije tijd wordt onder meer actief besteed aan de fokkerij en gebruik van het Gelders paard en het tuigpaard”, aldus de leden van de vertrouwenscommissie.


Het tweede nieuw aangetreden bestuurslid is Jacques Maree: als dierenarts/ondernemer heeft hij veel kennis van de fokkerij en gezondheid van het paard. Jacques Maree is nauw betrokken bij de dressuurpaardenfokkerij van zowel merries als hengsten. Hij is nauw betrokken bij de dressuursport, van basis tot en met de internationale Grand Prix. Hij is zeer regelmatig op evenementen en wedstrijden te vinden. “Wij hebben gemeend in de heer Maree een zeer betrokken bestuurder gevonden te hebben met ruime ervaring op (dressuurpaarden)fokkerij die onze dressuurpaarden fokkers kan informeren met betrekking tot fokkerijtechnische zaken.”


Ook toegetreden tot het KWPN-bestuur is Cor Loeffen, tot voor kort voorzitter van de hengstenkeuringscommissie springen van het KWPN. De vertrouwenscommissie: “Cor Loeffen behoort niet meer tot de jongsten maar is zeker nog jong van geest! Hij heeft een zeer grote kennis van en een passie voor het KWPN paard, de pedigrees maar kent ook de leden. Hij is zeer toegankelijk voor de leden en kan hen met zijn uitgebreide kennis goed te woord staan. We verwachten dat hij de (spring)paardenfokkerij een boost kan geven, en potentiële leden kan overtuigen van de kwaliteiten van ons stamboek. Gezien zijn ervaring en werkzame leven weet de hij de sterke maar ook zeker de zwakkere plekken van onze vereniging te benoemen en hij wil zijn medewerking verlenen om onze vereniging toekomst bestendig te maken. Hij heeft een hoog gehalte KWPN-DNA.”


bron: KWPN.nl