Rob Heijligers’Joint de Canabis van de Doornhoeve richting Olympisch ruiter Alberto Michán

Rob Heijligers’Joint de Canabis van de Doornhoeve richting Olympisch ruiter Alberto Michán

Vorige maand sprong de combinatie nog zeer succesvol in Sentowerpark, waar ze hun debuut in het 1.50m en 1.55m maakten. De vermogende zoon van Canabis Z liet daar zijn kwaliteiten zien, welke door omstanders niet onopgemerkt bleef.

Zo meldde zich onder andere, de in Limburg verblijvende paardenhandelaar en ruiter Boaz Rich, die de kwaliteiten van Joint de Canabis van de Doornhoeve al wat langer volgde. Hij zorgde ervoor dat Alberto Michán, die aan twee olympische spelen heeft deelgenomen, in het zadel plaats nam.

De door Astrid van Doorn-Brinks uit Bennekom gefokte en in eigendom hebbende zoon van Canabis Z, uit een eveneens door haar gefokte 1.50m springende dochter van Cardento, heeft zojuist de stallen van de familie Heijligers uit Asten verlaten.

“Natuurlijk vind ik het jammer, reageert Rob namens de familie, maar ik heb ook enorm genoten van dit paard en ben blij dat ik hem als vijfjarige tot dit niveau heb mogen opleiden en dat hij nu bij een Olympisch ruiter terecht komt die hem verder gaat begeleiden naar het aller hoogste niveau. Ik wens de nieuwe combinatie veel succes”.


bron: Equnews/Persbericht - F. © Pegasus Photography