Bernhard Thoben, fokkerijleider bij Oldenburger Verband, zegt na hengstenkeuring vaarwel

Bernhard Thoben, fokkerijleider bij Oldenburger Verband, zegt na hengstenkeuring vaarwel

Bernhard Thoben, fokkerijleider van Oldenburg, verlaat de vereniging eind februari van dit jaar op eigen verzoek om nieuwe uitdagingen in de particuliere sector aan te gaan.

Peer Eitenmüller zal Bernhard Thoben opvolgen als fokkerijleider van het Oldenburgse Verband, op voorwaarde dat de afgevaardigden van de fokkersvereniging van het Oldenburgse paard instemmen met dit voorstel tijdens de volgende OL-delegatievergadering.

Peer Eitenmüller voltooide zijn masterstudie agrarische wetenschappen met specialisaties in veeteelt en paardenwetenschappen in Göttingen. Paardenfokkerij en paardensport maken van jongs af aan deel uit van zijn leven. In het zadel behaalde hij successen tot aan de klasse L (dressuur) en S (springen). Peer Eitenmüller is al sinds 2015 werkzaam bij het Oldenburgse Verband. Naast zijn werk als beoordelingscommissaris op veulenkeuringen en merrietesten, was hij de afgelopen jaren hoofdverantwoordelijk voor de hengstenadministratie en fokkerijondersteuning in het buitenland.


Bron: Oldenburger Verband