Paard zakt door ijs in Laren. "Opgelet! Paarden zijn nieuwsgierige dieren!"

Paard zakt door ijs in Laren. "Opgelet! Paarden zijn nieuwsgierige dieren!"

Vandaag is in Laren een paard door het ijs gezakt. De brandweer diende het dier uit zijn positie te bevrijden. "Er zijn deze dagen veel meer paarden in de problemen gekomen. Het zijn nieuwsgierige dieren." vertelt de dierenarts waarschuwend.

Het ging mis langs een weiland aan de Harfsenseweg in Laren. De hulpdiensten kregen rond 13.15 uur een melding over een 'dier te water', maar het bleek dus te gaan om Bill die door het ijs was gezakt.

Er kwam een takel van de brandweer aan te pas om Bill weer in veiligheid te brengen. Dierenarts Sandra Derks van Graafschap Dierenartsen behandelt het onderkoelde dier in Laren. "Voor dit paard ziet het er goed uit. Het rillen is gestopt, dus hopelijk komt hij er helemaal overheen."

De dierenarts hoopt dat dit voor paardeneigenaren een waarschuwing is om alert te zijn. "Er zijn deze dagen veel meer paarden in de problemen gekomen. Het zijn nieuwsgierige dieren. Er staat veel water op en rond de weilanden. Dat is nu deels bevroren. Paarden gaan een kijkje nemen en glijden uit of zakken door het ijs heen. Dus houd een oogje in het zeil als je paarden in een weiland staan waar ook ijs te vinden is."

bron: Omroep Gelderland