Alleswinnende Hessel Hoekstra en Stargos VDL verzilveren winst in Hengstencompetitie 7-jarigen

Alleswinnende Hessel Hoekstra en Stargos VDL verzilveren winst in Hengstencompetitie 7-jarigen

Met een maximale score van 80 punten en dus vier op vier binnen de hengstencompetitie hebben Hessel Hoekstra en Stargos VDL hun reeks bij de 7-jarigen besloten met winst! Er was dus maar één uitreiking, gezien het duo zowel de competitie als de dagprijs op naam schreef. 

Stargos VDL is een zoon van Stakkato Gold in combinatie met een Conthargos-merrie. De hengst is Duits gefokt en komt uit de fokkerij van W.Winkeler. In deze finale van de hengstencompetitie werd Defender VDS Z (Dominator Z, fokker: Van Der Schaar), met een eindtotaal van 54 punten, tweede onder Marco Sas. De derde plaats was voor Joep van der Kampen en Menno H (Stakkato Gold, fokker: P.H. Van Hees). Marcel de Boer en Maximus VDL (Zirocco Blue VDL) kwamen op de vierde plaats gevolgd door Jur Vrieling en Mc Allister VDL (Inaico VDL), ook gereden door Wesley de Boer.

Hoekstra en Stargos winnen alles inclusief Dagprijs

Mart Ijland had in het zadel van Mees van de Watermolen (Vannan) een zinderende ronde en het nodige risico leverde hen ook de snelste ronde op. Voorlopig dan toch, want Hoekstra bewees dat er nog enkele honderdsten van af konden met Stargos VDL. Maikel van der Vleuten en Horizontal (Casall), die niet in alle competities aan de start kwamen en dus enkel voor de Dagprijs kwamen, grepen het brons. Marco Sas en Defender VDS Z (Dominator Z) werden vierde voor Kars Bonhof en Cero Blue (Chacoon Blue).

Resultaten