Adviesbureau beëindigd samenwerking met Hannoveraner Verband na Iran-deal

Adviesbureau beëindigd samenwerking met Hannoveraner Verband na Iran-deal
Het gespecialiseerd adviesbureau,  Schade & Partner heeft de samenwerking met het Hannoveraner Verband stop gezet.  Het  adviesbureau  had met de samenwerking het doel om fokkers en paardeneigenaren te voorzien van advies en ondersteuning op het gebied van dierenwelzijn, gezondheidszorg en beheer. Schade & Partners maakte het nieuws zelf bekend via een persbericht.

In het persbericht  klinkt  het: "De laatste tijd wordt in de vergaderingen van het bestuur van het Hannoveraner Verband ook ons adviesbureau betrokken. Sommige bestuursleden hebben als doel, de fokdirecteur en algemeen directeur van het Hannoveraanse Verband, Dr. Ing. Werner Schade, een ​​belangenconflict aan te spannen om hem in het openbaar in diskrediet te brengen. Werner Schade heeft het bedrijf in 2000 samen met zijn vrouw Dr. Ing. Christa Finkler-Schade opgericht. Bij aanvang van zijn werkzaamheden voor  het Hannoveraner Verband in 2006 nam hij ontslag bij het adviesbureau."

Vanwege de actuele gebeurtenissen, lees ook de Iran-deal, werd beslist de samenwerking stop te zetten. Dit onder het mom van belangenvermenging. Recent werd er een publieke oorlog gevoerd waarbij groot struikelblok de Iran-Deal is. Deze zou een tekort van 170.000 euro met zich meebrengen.  In het kort: Een paar jaar geleden werd een deal met een Iraanse zakenman gesmeed door het Hannoveraner Verband. Paarden werden op de veiling in Verden aangekocht, geëxporteerd naar Iran en daar vervolgens opnieuw geveild. Dit alles met de ondersteuning van Werner Schade en Manfred Schäfer.

Thans werden de paarden maar voor de helft betaald en eist het stamboek nu nog een tegoed van 170.000 euro.