Werth op één, Nederlanders op achtervolgen aangewezen

Werth op één, Nederlanders op achtervolgen aangewezen
Het Zweedse Göteborg is dit weekend het centrum van de paardensport met zowel de finale van de WB jumping als die van de dressuur op het programma. De springruiters kwamen gisteren al in actie maar deze middag was het aan de dressuurruiters om voor de eerste keer het zand van Göteborg te betreden.

Morgen staat de allesbeslissende Freestyle op het programma maar vandaag waagden 18 combinaties zich aan de Grand Prix. Dé te kloppen amazone is heel het weekend Isabell Werth. Deze Duitse amazone kan hier in Göteborg voor het derde jaar op rij de Wereldbeker op haar naam schrijven. Ze komt in Zweden aan de start met de 14-jarige topmerrie Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro) en wil dus duidelijk niets aan het toeval overlaten.

Haar eerste concurrentie is Laura Graves. De Amerikaanse amazone kon vorig jaar al het vuur aan Werths schenen leggen, maar moest op de valreep genoegen nemen met de tweede plaats. Graves rekent dit jaar op Verdades (v. Florett As) om het Werth zo moeilijk mogelijk te maken.

Ook de Deen Daniel Bachmann Andersen is een outsider voor de eindoverwinning. Hij wist de laatste tijd al verschillende topklasseringen in de wacht te slepen en wil dit ongetwijfeld nog eens overdoen voor het Zweedse publiek. Ook Patrik Kittel die in Zweden een thuismatch speelt, wil zich bewijzen voor zijn thuispubliek.

Uiteindelijk deed Werth wat van haar verwacht werd. Ze wist de druk op haar directe concurrenten aardig op te voeren door met Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schurfo) een duik van een proef neer te zetten die door de jury met een totaal van 81,755% beloond werd. Met die score deed ze nog ruim beter dan Laura Graves. De Amerikaanse amazone bracht het er weliswaar goed vanaf met Verdades (v. Florett As) maar moest met een totaal van 80,109% genoegen nemen met de tweede plaats.

De derde plaats ging naar Daniel Bachmann Andersen. Hij reed met Blue Hors Zack (v. Rousseau) een mooie Grand Prix en kreeg een totaal van 78,152% achter zijn naam. Kasey Perry-Glass en de 16-jarige ruin Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit) namen de vierde plaats voor hun rekening met een totaal van 77,267%. Helen Langehanenberg en Damsey FRH (v. Dressage Royale) vervolledigden de top vijf.

Emmelie Scholtens was de beste Nederlandse op de zevende plaats. Zij reed Apache (v. UB 40) een totaal van 75,792% bij elkaar. Hans Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) eindigden ex aequo op de achtste plaats.

Klik hier voor de resultaten