28 rijpaardhengsten vervolgen verrichtingsonderzoek

28 rijpaardhengsten vervolgen verrichtingsonderzoek



Vanmorgen was, net als op andere dinsdagen tijdens het verrichtingsonderzoek, de hengstenkeuringscommissie springen aanwezig in Ermelo voor een beoordeling. Voor één hengst werd in overleg met de eigenaar het onderzoek beëindigd.

Met de eindpresentatie van de rijpaardhengsten die momenteel middenin hun aanlegtest zitten in het vizier, wordt er door de commissies steeds iets meer van de hengsten verlangd. Vandaag werden de springhengsten, zoals elke dinsdagmorgen, beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie. In overleg met de eigenaren is hierna besloten om het onderzoek van cat.nr. 5/071 (Casimo Z x Corofino) te beëindigen. Hiermee zijn er nog zeventien driejarige springhengsten, twee vierjarige springhengsten en een vijf- en een zesjarige springhengst aan hun verrichtingsonderzoek bezig.

Morgen vanaf 8.00 uur krijgen de zeven driejarige dressuurhengsten die eveneens nog in de race zijn voor hun dekbrevet hun wekelijkse beoordeling van de hengstenkeuringscommissie dressuur. Aansluitend worden de twee Gelderse hengsten die eveneens hun aanlegtest doorlopen beoordeeld door hun commissie.

U bent van harte welkom deze beoordelingen of de dagelijkse trainingen (elke werkdag vanaf 8.00 uur) bij te komen wonen.

Deelnemende hengsten voorjaarsonderzoek

Agenda verrichtingsonderzoek