15 hengsten op gemêleerde tweede dag eerste bezichtiging

15 hengsten op gemêleerde tweede dag eerste bezichtiging
Uit een totaal van 41 hengsten kon de hengstenkeuringscommissie vandaag opnieuw 15 springhengsten kunnen selecteren voor de tweede bezichtiging.

Het was een heel uiteenlopend gezelschap hengsten die vandaag naar Ermelo waren gekomen voor een beoordeling in de eerste bezichtiging. Met stokmaten uiteenlopend van 1.59m tot 1.76m, en heel gemêleerde bloedlijnen was het een gevarieerde dag vandaag. “We begonnen vandaag op het straatje beter dan gister, want we hebben minder opmerkingen over het fundament hoeven maken. Wel hadden we aardig wat kleine paarden, en daarmee bedoelen we hengsten onder de 1.64m”, vertelt commissievoorzitter Cor Loeffen.

“Bij die kleinere paarden hebben we extra op de galop en de rek in het lichaam gelet. Ook hadden we een stel royaal ontwikkelde paarden, waarvan sommige een wat zwaarmoedige indruk maakten en daar hebben we duidelijk op geselecteerd. We zoeken hengsten met atletisch vermogen en goede reflexen.” De hengsten Arezzo VDL en Verdi kregen beide twee zonen door.