WK Eventing voor jonge paarden morgen van start

Het komende weekend vindt het Wereldkampioenschap voor de 6- en 7-jarige eventingpaarden plaats in het Franse Le Lion D’Angers. De wedstrijd voor de 6-jarigen is een CCI*, terwijl de 7-jarigen strijden in een CCI**. De beste jonge eventers van de wereld zullen een gooi doen naar het kampioenschap.

Voor Nederland zijn er drie deelnemers die meestrijden om het kampioenschap voor de zesjarigen. De eerste is Kain (v. Kanut) gereden door Larissa Hartkamp. Zij waren dit jaar succesvol in de CCI* van Renswoude waar ze vierde werden. De tweede is Cavalor Chai Chai (Westering Star) gereden door de ervaren Raf Kooremans. Deze combinatie was succesvol in de CIC* van Helvoirt, waar zij achtste werden. De derde Nederlandse combinatie is Granite Lady (v. Grannex) gereden door Janou Bleekman. Deze amazone komt sinds kort uit voor het Nederlandse team. Onlangs werd ze met Granite Lady vijfde in de CIC* van Varsseveld.

Nederland heeft dit jaar helaas geen vertegenwoordigers bij de 7-jarige paarden. Enkele beloftevolle combinaties besloten hun paarden te sparen voor volgend jaar en zodoende niet af te reizen naar Le Lion.

Voor meer informatie kijk op www.mondialdulion.com.

door Renske Kroeze, eventing redactie equnews.nl