Rio: Merel Blom grote heldin in afsluitende eventingdag

Rio: Merel Blom grote heldin in afsluitende eventingdag

Het is Merel Blom die voor Nederland het beste resultaat weet neer te zetten met haar topper Rumour has It, in het afsluitende springen vandaag na 4 dagen eventing. Na haar matige begin in de dressuur, was ze gisteren al de beste Nederlandse deelnemer. Vandaag houdt ze dit echter vast door in de laatste rubriek, het springen, foutloos rond te komen met slechts 2 strafpunten voor tijd.


Haar totale aantal strafpunten komen daarmee op 68.4, waarmee ze op een ontzettend knappe 17e plaats terecht komt in het klassement. Met dit resultaat mag ze zich zometeen melden voor de finale van het eventing, 'Individueel top 25'. Hier zullen de top 25 nog eens aan de start verschijnen voor hun individuele ranking.


Ook Tim Lips kan zich gaan klaarmaken voor deze finale, want hij eindigt met zijn Bayro N.O.P. op een 23ste plaats. Het tweetal moest helaas 8 strafpunten achter hun naam erbij noteren, waarna hun totaal kwam te staan op 82 punten. Ook Alice Naber-Lozeman die zich vooral gisteren in de cross bewezen heeft tegenover de bondscoach Martin Lips, door de cross te rijden die ze voor ogen hadden. Alice en haar Boekelo trots Peter Parker eindigen hier in Rio op een 32ste plaats met een totaal van 102.2 strafpunten. Zij moesten helaas 4 strafpunten incasseren toen de balk niet in de lepels bleef liggen.


Grote winnaar na het springen is de bekende topruiter Michael Jung. Hij sprong met zijn Sam FBW een geweldige foutloze ronde en bleef daarmee staan op zijn score van 40.9 punten. Hiermee stootte hij de Australiër Christopher Burton van de koppositie af. Burton kreeg 8 strafpunten aangerekend met zijn Santano ii en met een totaal van 45.6 punten schuift hij daarmee door naar de derde plaats.


De tweede plaats was er voor de Fransman Astier Nicolas met zijn Piaf de b'neville. Ook hij wist foutloos te blijven en bleef dus staan op zijn 42 strafpunten. De Amerikaan Philip Dutton blijft ook hoog in de top genoteerd staan. Hij eindigt uiteindelijk net naast het podium op een vierde plaats met zijn Mighty Nice met 47.8 punten, gevolgd door de Nieuw-Zeelander Clarke Johnstone en zijn Balmoral Sensation die als vijfde eindigden.


Het teamgoud gaat naar Frankrijk, die uiteindelijk een totaal van 169 strafpunten bij elkaar reden, gevolgd door het Duitse team die zilver in ontvangst mag nemen met 172.8 punten. Het brons gaat naar het team van Australië met 175.3 punten.


Nederland eindigt in de teamcompetitie op de, door Martin Lips voorspelde, zesde plaats met een totaal van 252.6 punten. Een resultaat waar het team zeker trots op mag zijn!



Klik hier voor alle resultaten




[caption id="attachment_83488" align="alignnone" width="1200"]Naber-Lozeman Alice, NED, Peter Parker Olympic Games Rio 2016 © Hippo Foto - Dirk Caremans 09/08/16 Naber-Lozeman Alice, NED, Peter Parker
Olympic Games Rio 2016
© Hippo Foto - Dirk Caremans
09/08/16[/caption]