Michael Jung pakt individueel goud eventing

Michael Jung pakt individueel goud eventing
Het individuele goud in het Eventing gaat naar de Duitser Michael Jung. De topruiter bleef zoals verwacht aan de leiding van het klassement staan na eerder deze dag het afsluitende springen werd verreden. De top 25 kwam terug voor een eindklassering in de finale, waarbij het goud dus voor de Duitser was.

Samen met zijn Sam FBW bleef hij opnieuw foutloos en sloot zijn Olympische Spelen in Rio dus af met een gouden medaille met een score van 40.9 punten. Het zilver ging naar de Fransman Astier Nicolas, hij noteerde met zijn Piaf de b'neville in totaal 4 strafpunten in deze finale ronde en ook nog eens 2 strafpunten voor tijd. Het bracht hem op een totaal van 48 strafpunten.

De bronzen medaille ging naar de Amerikaan Phillip Dutton en zijn Mighty nice met een totaal van 51.8 strafpunten. Ook hij zag een balk in het zand vallen.

Dutton stoot daarmee de Australiër Christopher Burton van zijn derde plaats af, hij zakt naar een vijfde plaats met zijn Santano ii. Terwijl zijn landgenoot Sam Griffiths op een vierde plaats weet te eindigen met een foutloos parcours en een totaal van 53.1 punten.

Het was opnieuw Merel Blom die als sterkste Nederlandse deelnemer uit de bus komt. Zij eindigt met haar Rumour has It op een 19e plaats in het klassement met een totaal van 76.4 punten. Helaas vielen er 2 balken en moest ze daardoor 8 strafpunten voor haar rekening nemen.

Tim Lips bleef ditmaal wel foutloos met zijn Bayro N.O.P. en eindigde met 82 punten op de 21ste plaats.

Klik hier voor alle resultaten