Nina van de Brug flirt geslaagd met winst tijdens KNHS Kampioenschap eventing

Nina van de Brug flirt geslaagd met winst tijdens KNHS Kampioenschap eventing

De organisatie van Eventing Barchem moest alles uit de kast halen om het KNHS Kampioenschap Eventing in de klassen B, L, M en Z ondanks de hevige regenval van vrijdag en zaterdag door te laten gaan. Mede door het verplaatsen van de cross naar de zondag, slaagde ‘team Barchem’ daar uitstekend in. Nina van de Brug (klasse Z), Maartje Lont (klasse M), Anouk van Hese (klasse L) en Britt Riethorst (klasse B) werden op zondag gehuldigd als kersverse KNHS-kampioenen.

De overwinning in de Z-klasse ging naar Nina van de Brug met haar paard Flirter. Nina stond op de vijfde plaats na de dressuur, maar wist met een foutloos springparcours al een paar plekken te klimmen in het klassement. Niet alle Z-combinaties wisten het laatste onderdeel, de cross, uit te rijden. Nina noteerde geen hindernisfouten en kwam met slechts een beperkt aantal tijdfouten aan de finish. Haar puntentotaal was genoeg om de hoogste trede van het podium te mogen beklimmen.
“Het was erg mooi om zo te winnen”, vertelt Nina van de Brug na afloop van de wedstrijd. “Het was pas de tweede Z-cross van mijn paard. Je werkt natuurlijk naar zo’n kampioenschap toe. Met een topteam om me heen probeer ik mijn paard in goede conditie te krijgen. Ik ben zelf ook paardenfysiotherapeut, dus wanneer het nodig was kon ik hem zelf behandelen”, aldus de trotse winnares.

Veel deelnemers
In de klassen B en L kwamen veel deelnemers aan de start voor hun kampioenschap. In de B ging Britt Riethorst er met de winst vandoor. Door haar goede dressuurresultaat versloeg Britt met haar paard Lexus tientallen concurrenten. In de klasse L won Anouk van Hese met Contessa’s GP Candy nipt van haar achtervolgers. Maartje Lont won goud in het M met haar paard Maicke.

Equipes
Vast onderdeel van het KNHS-kampioenschap Eventing is het kampioenschap voor equipes. In Barchem ging het team van Noord-Brabant met de hoogste eer aan de haal, voor de equipes van Friesland en Gelderland die zilver en brons wonnen.

Uitslagen

Klasse Z
1.      Nina van de Brug – Flirter, 43.3
2.      Nienke Nijholt – Gyöngy, 47.3
3.      Amy Roekevisch – Wittgenstein, 84.8

Klasse M
1.      Maartje Lont – Maicke, 38.5
2.      Minka Haverkamp – Alphyn, 38.5
3.      Ilse Haverkamp – Hero W, 39.2

Klasse L
1.      Anouk van Hese – Contessa’s GP Candy, 30.1
2.      Yvonne Philipse – Florian PH, 30.2
3.      Odile van der Gragt – Hurby, 30.6

Klasse B
1.      Britt Riethorst – Lexus, 16.0
2.      Paul Cruts – Jolynn D’Hippique, 16.4
3.      Renee Speelman – Kokomo-man, 18.2

Equipes
1.      Noord-Brabant - 140.4
2.      Friesland – 146.3
3.      Gelderland – 154.1