Nina Hut houdt Nederlandse eer hoog met eerste plaats in de Maarsbergen Horse Trials

Nina Hut houdt Nederlandse eer hoog met eerste plaats in de Maarsbergen Horse Trials
Afgelopen dagen werden in Maarsbergen de internationale Maarsbergen Horse Trials verreden waar de eventingruiters in de één en tweesterren rubrieken aan het werk waren. Onder de warme zon en een strakke blauwe lucht genoten de ruiters en toeschouwers van een zeer geslaagde en mooie wedstrijd.

CCI1*


In de eenster rubriek was er een Duitse overwinning voor Felix Etzel. Hij wist in het zadel van Inception 2 (v. Abdullah) naar een totaal van 30.9 strafpunten te rijden. Daarnaast werd hij met de hengst Polartanz 3 ook nog eens derde met 35.1 strafpunten. Zijn landgenoot Jens Hoffrogge eindigde met Caramatcho (v. Amatcho) op een tweede plaats met een totaal van 33.2 strafpunten. De Nederlandse Colette Bruin haalde het beste resultaat binnen voor eigen land, zij werd met het haar Gelina (v. Andiamo Z) negende met 43.0 strafpunten.

CIC1*


In de korte CIC over eenster niveau zien we een Nederlandse overwinning voor Nina Hut en haar Connection D een NRPS zoon uit Cornelis 2. Het tweetal wist hier naar een totaal van 25.7 strafpunten te rijden. Ze bleven daarbij voor op de Belg Wouter de Cleene die in het zadel van Boy (v. Betel XX) naar de tweede plaats wist te rijden met een totaal van 27.6 strafpunten. De Zweed Christoffer Forsberg kwam aan de start met zijn Donadea Doug die hij naar een derde plaats stuurde met 33.2 strafpunten. Janneke Boonzaaijer en haar KWPN merrie Halida eindigden nog op een zevende plaats met 36.0 strafpunten.

CCI2*


In de tweesterren CCI zijn het de Duitsers die het veld domineren. Zo zien we aan de leiding Marc Dahlkamp met zijn Lege Artis 2 (v. Larson) met wie hij naar een totaal van 41.9 strafpunten reed. Zijn landgenoot Jörg Kurbel noteerde met zijn A Best Friend (v. Albaran XX) de tweede plaats met 45.1 strafpunten, terwijl Jens Hoffrogge derde werd met Sunny Side First (v. Fragonard) met een totaal van 49.5 strafpunten. Voor Nederland is er een zevende plaats voor Levi Driessen die hier met de hengst Lancero Dancer (v. Jaleo de Defey) naar 77.3 strafpunten reed.

CIC2*


In de CIC tweester is het de Franse Cyrielle Lefevre die met Armanjo Serosah naar de winst weet te rijden met een totaal van 40.0 strafpunten. Ze bleef daarbij voor op de partner van Lara de Liedekerke, Kai-Steffen Meier, die hier met zijn Eiskonig (v. Songline) naar een tweede plaats weet te rijden met 41.1 strafpunten achter zijn naam. Ook de Duitser Jörn Warner eindigde op het podium door zijn Vicco Pop (v. Valentino) naar een totaal van 41.8 strafpunten te rijden.

Voor Nederland is het Lonneke Klein Willink en haar The Top Notch (v. Limmerick) die het beste resultaat voor eigen land bij elkaar rijden en zo 13e worden met 69.1 strafpunten.

Klik hier voor alle resultaten