Jordy Wilken en Alice Naber-Lozeman voorlopig op podiumplaatsen in Emmeloord

Jordy Wilken en Alice Naber-Lozeman voorlopig op podiumplaatsen in Emmeloord

Op de internationale eventing wedstrijd van Emmeloord werd er vandaag nog gestart met een aangepast schema. De cross ging daar vanmorgen al om 08.00 uur van start in verband met de voorspelde warmte. 


CCI3*L

Op de lange CCI3* is het de Belg Maarten Boon die met zijn Gravin van Cantos aan de leiding gaat in het tussenstand. Hij staat nu met 37.30 strafpunten op een voorlopige eerste plaats. Het is echter Jordy Wilken die met Burry Spirit (Casco) met 40.20 strafpunten op een tweede plaats eindigt. Florinoor Hoogland volgt dan met Zindane op een derde plaats met 45.10 strafpunten. 

CCI3*S

In de korte CCI3* is het de Duitse Vanessa Bölting die met Carlson B van de zesde naar de eerste plaats klimt. Zij noteert er 37.60 strafpunten en bleef zo Ingrid Klimke nipt voor die met Equistros Siena Just Do It met 38.90 strafpunten op de tweede plaats staat. Fouaad Mirza en Touchingwood eindigen voorlopig op de derde plaats met 39.60 strafpunten. We zien in deze rubriek Sanne de Jong met Hatary MBF op een voorlopige zevende plaats staan en Jordy Wilken met Amarrillo op de achtste plaats. 

CCI2*L

In de lange CCI2* weet Leonard Brüssau het hoofd te bieden aan Joanne Spliethof. Hij rekende op Rouky Dimavi met wie hij foutloos door de cross kwam en zo met 30.80 strafpunten aan de leiding gaat. Hij mag morgen in het afsluitende springen geen fouten maken want ook Spliethof en haar Dansa kwamen foutloos door de cross en staan nu met 31.10 strafpunten op de tweede plaats. Amber van Lavieren en Ganzepot's Candy Boy zien we dan terug op de vierde plaats met 35.50 strafpunten. 


CCI2*S

In de korte 2* veranderd er niets in de top vier. De top drie bleef in de cross foutloos en Pawel Warbzawski gaat met Hattaeria II nog altijd aan de leiding met 29.20 strafpunten. Solene Regnier en Belouga de Betheme staan er vlak achter met 29.40 strafpunten. Ook Alice Naber-Lozeman doet goede zaken met ACSI Curacao die met 30.10 strafpunten op een mooie derde plaats volgt. Renske Kroeze en Nearly Perfect de la Brasserie volgen dan met 32.80 strafpunten op de vierde plaats. 

Tussenstand

Foto: Pieter Sorber voor Equnews