Janneke Boonzaaijer op kop in competitie jonge eventingpaarden

Janneke Boonzaaijer op kop in competitie jonge eventingpaarden

Janneke Boonzaaijer gaat in aanloop naar de finale van de Dutch Eventing Young Horse Trials op kop van het klassement. Bij de 4-jarige paarden voert ze de lijst aan met de hengst Moreno Grove, bij de 5-jarige met Lumos Eclips Dutch ES.

Afgelopen zaterdag was de derde selectie waarin deelnemers nog hun plaats in de finale zeker konden stellen. Ook hier viel Janneke Boonzaaijer op door haar sterke optreden met de vierjarige Contendro x Grafenstolz-hengst Lewis ter Leybroeck. Jade Woeltjes behaalde dezelfde sterke score met Call Me Joe, eerder gereden door Merel Blom.


De eindstand van de competitie wordt bepaald door de twee beste resultaten in de selectie plus de beoordeling in de finale op 4 september. Bij vierjarige paarden leidt Janneke Boonzaaijer met de hengst Moreno Grove (Herald 3 x Coconut Grove XX), op de voet gevolgd door Merel Blom met Call Me Joe. Merel heeft ook Mont Blanc GBL en Charlie in de top-10, Janne Boonzaaijer ook Magic Lady. Adriaan Smeulders staat vierde met Magic Mike, Renske Kroeze zevende met Magic Coconut.


Bij de vijfjarige voert Janneke Boonzaaijer de tussenstand aan met Lumos Eclips Dutch ES (Herald 3 x Latano), Kristy Snepvangers volgt met La Macoumba, die in de eerste ontmoeting in april fantastisch scoorde. Slechts 0,1 minder brengt Giel Vanhouche op de derde plaats met Koh-I-Noor (Herald 3 x Grafenstolz).


bron: N.H