Elaine Pen op podium in Strzegom

Elaine Pen op podium in Strzegom
In Strzegom in Polen werd er het afgelopen weekend in de warmte gestreden om de Nations Cup eventing, maar staan er ook rubrieken als de CIC 2 sterren op de agenda.

In de Nations Cup was het een ware afslachting in de cross-country. Van de 53 starters wisten er slechts 19 door de finish te komen. Vanmiddag volgt nog het afsluitende springconcours. Voorlopig staat Nederland op een laatste plaats met het beste resultaat van Jeannette Chardon die met haar Vienna op een twaalfde plaats staat. Tim Lips volgt op een zeventiende plaats met zijn Brent.

In deze CIC 2 ster was het de Belgische Karin Donckers die met haar Jalapeno (v. Chilli Morning) naar de overwinning reed met een totaal van 45.10 punten. Hiermee bleef ze voor op de Zwitser Felix Vogg die met zijn Cleveland III naar de tweede plaats reed met 45.20 punten.

De grote verrassing kwam van Elaine Pen, die de topruiter Michael Jung voorbleef en op een fantastische derde plaats eindigde. Samen met haar Dostowjeski (v. Diamond Hit) kreeg ze een balk tegen in het afsluitende springconcours, wat haar de overwinning koste. Maar met een score van 48.20 punten bleef ze toch voor op Michael Jung die met zijn Fischerincantas naar de vierde plaats reed in 48.60 punten, maar ook met zijn Lennox naar de vijfde plaats wist te rijden met 49.10 punten.

 

Klik hier voor alle resultaten