Zypria S krijgt NOP achtervoegsel

Zypria S krijgt NOP achtervoegsel

In de Wereldbeker zat het Willem Greve niet echt mee met Zypria S. 'Ik pakte de binnenbaan, kwam daardoor dicht op de oxer en kreeg ze fout op de achterbalk van de oxer,' een ruiterfout gaf de doorslag dat het resultaat wat minder was. Zei de springruiter na afloop.

Maar voor Greve wel goed nieuws, met de focus op het buitenseizoen. "NOP heeft ons gecontacteerd. Het is geen garantie voor Tokio, maar wel al super nieuws voor de eigenaar. Leuk dat de prestaties van het afgelopen jaar worden beloond."

In aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier paarden vastgelegd. De door het college van KNHS bondscoaches voorgestelde paarden zijn talentvol en ook al succesvol. Het gaat om het springpaard Zypria S van Willem Greve, het dressuurpaard Webron van para-amazone Maud de Reu en de eventingpaarden Ceda van Merel Blom en Dimitri van Raf Kooremans. Deze vier paarden komen in het vervolg op de wedstrijden uit met N.O.P. achter hun naam.