Werth blijft ijzersterk winnen. Pechfout plaatst Minderhoud buiten het podium in de Grand Prix Freestyle

Werth blijft ijzersterk winnen. Pechfout plaatst Minderhoud buiten het podium in de Grand Prix Freestyle
Gisteren wist Isabell Werth zonder discussie de Wereldbeker Grand Prix op haar naam te schrijven. Vandaag zette de Duitse amazone haar zegereeks verder met een unanieme overwinning in de Grand Prix Freestyle. Werth en de 14-jarige Don Schufro-merrie, Weihegold OLD kregen negens en meer op de piaffe. Het vertrouwde duo overtuigde met een schitterende harmonie en choreografie.

Met een totaal van 86,810% bleef Werth op ruime afstand van Dorothee Schneider die voor de tweede maal in de schaduw van haar landgenote eindigde. Schneider volgde op de tweede plaats met Sammy Davis Jr. (San Remo). In het zadel van de 13-jarige zwarte wist ze voornamelijk Mariette Sanders-van Ganswinkel en Maria Colliander te overtuigen.

Het energetisch optreden van de combinatie zorgde voor een totaal score van 82,675%. Helen Langehanenberg volgde op de derde plaats met de 17-jarige Damsey FRH (Dressage Royal). De Duitse volgde met 82,440% op de voet en bleef maar nipt voor op Patrik kittel in het zadel  van Delaunay OLD (Dr. Doolittle) (82,290%).

Voor eigen publiek vervolledigde Hans Peter Minderhoud de top vijf met Glock's Dream Boy NOP (Vivaldi). Minderhoud bleef met zijn 81,380% mooi bovenn de 81% grens. Minder geluk als gisteren na een fout in de vliegende wissels om de pas. Verder reed de combinatie een harmonieuze en mooie proef.