Wedstrijden Kadervorming en Uitzending voor dressuurruiters

Wedstrijden Kadervorming en Uitzending voor dressuurruiters

Vanaf 1 januari gaat de KNHS werken met zogenaamde ‘Wedstrijden Kadervorming en Uitzending’ voor de dressuurruiters. Een systeem dat bij moet dragen aan het verder versterken van deze discipline. Daarnaast worden de kadernormen voor de senioren iets verhoogd.

De huidige nationale wedstrijden voor kadervorming kunnen door de verdere professionalisering van de sport wat aanpassingen gebruiken. Daarnaast zullen de Wedstrijden Kadervorming en Uitzending (K & U) een tweede belangrijke functie krijgen, ze worden van invloed op uitzending naar FEI wedstrijden (CDI’s).
De K & U wedstrijden zullen eens per maand verreden worden. Daarmee wordt een verdere versplintering van de kadervormingswedstrijden tegen gegaan. Doordat de wedstrijden op representatieve evenementen en accommodaties worden georganiseerd, krijgen zowel de bondscoaches als deelnemers een realistisch beeld van de prestaties van de combinaties.
De K & U wedstrijden zijn er voor zowel de senioren, Young Riders, junioren, Children en pony’s.   

Voor het eerste deel van het komende jaar zijn er al K & U wedstrijden gepland:
11 en 12 januari 2020, Tolbert
22 en 23 februari 2020, De Meern/Utrecht
21 en 22 maart 2020, Schijndel
25 - (26) april 2020, Geesteren
9 en 10 mei 2020, Oud-Beijerland
27 en 28 juni 2020, Exloo
7-12 juli 2020, Nieuw & Sint Joosland

Kadernormen
Voor de senioren gaan per 1 januari de kadernormen omhoog.
Eisen voor Olympisch kader worden
Voor opname en herkwalificatie in het Olympisch kader dient de combinatie in een cyclus van 9 maanden op minimaal 3 wedstrijden een score van 73% of hoger te behalen in de Grand Prix, waarvan minimaal twee op een CDI 3* of hoger.

Eisen voor B kader worden:
Voor opname en herkwalificatie in het B-kader dient de combinatie in een cyclus van 9 maanden op minimaal 3 wedstrijden een score van 70,5% of hoger te behalen in de Grand Prix, waarvan minimaal twee op een CDI 3* of hoger.
Voor opname in de jeugdkaders verandert niets. Alle exacte normen voor kaderopname staan in de verschillende kaderovereenkomsten die op de website worden gepubliceerd.

Uitzending
Een uitgebreid overzicht van alle voorwaarden die horen bij uitzending naar internationale wedstrijden staan hier op de KNHS website. In het kort komen de eisen voor uitzending neer op:
Senioren: 2 x minimaal 65% behaald in een periode van 6 maanden als combinatie in de Grand Prix en/of Grand Prix Special op een K&U wedstrijd.
U25: 2 x minimaal 65% behaald in een Grand Prix U25
Young Riders/Junioren/Children/Pony’s: 2 x minimaal 63% behaald in de landen- en/of individuele proef op een K & U wedstrijd.