Lars Maathuis regeert op het Indoor Wierden

Lars Maathuis regeert op het Indoor Wierden

Vorige week werd er regionaal gesprongen in Wierden. In de hoogste rubriek, de klasse ZZ/Z sprong Lars Maathuis naar de eindzege. Samen met Harley hield Maathuis als enige de chrono onder de 28 seconden. Met Jolly won Maathuis de Grote Prijs.

Met exact één seconde verschil volgde Roos Wevers op de tweede plaats in het zadel van de Don Diabolo-nazaat, Top Dominique. Het paar werd opgevolgd door Evi Wiefferink met Oosterbroek Francois (Brandy Xiii).

Net buiten het podium stelde Sophie van Duinkerken zich op op de vierde plaats. In het zadel van Faganita (Larino) bleef de amazone, Chloe In het Veld (Pitch Pine, v. Kanshebber) voor.

Eerder kwalificeerden vijf duo's zich voor de herkansing. Ellis Ijsebrands sprong daarbij naar de winst met B. Diëgo (Kantje's Ronaldo). Het duo hield als enige het hout in de lepels. De snelste chrono kwam op naam van Chloe In het Veld met onder het zadel Unbelievable. Met één springfout, goed voor de tweede plaats. Roos Wevers werkte het podium in deze proef af met Top Dominque (Don Diabolo).

Maathuis regeert ook in GP

In de Grote Prijs kwalificeerden vier duo's zich voor de herkansing, slechts twee hielden het hout in de lepels. Lars Maathuis won met Jolly voor Anna Holtland. De amazone volgde in het zadel van Chicco met ruim vier seconden verschil. Het GP-podium werd afgewerkt door Senna Van Houte met Naughty Boy.

Net buiten het podium strandde Anne Feenstra met Knud van Orchid's. De combinatie bleef zo Evi Wiefferink met Oosterbroek Francois voor.