Vier Nederlandse combinaties naar WK-finale zesjarigen

Vier Nederlandse combinaties naar WK-finale zesjarigen

Emmelie Scholtens, Jill Bogers, Kirsten Brouwer en Bart Veeze hebben zich geplaatst voor de finale van de zesjarigen op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. De finale wordt zondag verreden. Emmelie Scholtens reed de KWPN-hengst Las Vegas naar de tweede plaats in de kwalificatie met de ultieme 10 voor de galop van de Ferdeaux-zoon. Jill Bogers die al een succesvol jeugd EK reed met Lennox U.S. eindigde op een mooie vijfde plaats.

Emmelie Scholtens en Las Vegas waren een van de eersten aan start in de kwalificatieproef voor zesjarige dressuurpaarden. Met een 10 voor de galop en een 9,8 voor de draf hoort Las Vegas zondag zeker bij de favorieten voor een medaille. De gemiddelde score kwam uit op 9,4.

De jong Jill Bogers heeft afgelopen zomer op het EK dressuur al internationale ervaring opgedaan met Lennox U.S. Die kwam vandaag goed van pas. Met een 9,2 voor de galop en een 9 voor toekomstperspectief kreeg de goedgekeurde KWPN-hengst een gemiddelde van 8,6.

Kirsten Brouwer reed net als gisteren bij de vijfjarigen weer een dochter van Ferguson naar de WK finale. Ze werd met Lightning elfde met een score van 8.28 gemiddeld. Vorig jaar vervoverden ze al brons op het WK bij de vijfjarigen.

Bart Veeze heeft op het WK ook meerdere paarden in de strijd. Bij de zesjarigen plaatste de ruiter uit Lochem zich met de gedeelde twaalfde plaats voor de finale met de Brits gefokte Denton RMB, een zoon van de hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P.

Klik hier voor de vollledige uitslag

bron: KNHS.nl