Harrie Smolders en Darry Lou schitteren in GP kwalificatie Spruce Meadows. Winst voor McLain.

Harrie Smolders en Darry Lou schitteren in GP kwalificatie Spruce Meadows. Winst voor McLain.

In Canada wordt er gretig gesprongen. Voor de combinaties die niet deelnemen aan de CSIO5* Nations Cup was het 1.60m parcours op vrijdag de laatste kwalificatie voor de Grand Prix. In deze kwalificatie hield McLain Ward de concurrentie achter zich met zijn vertrouwde, Belgische merrie, HH Azur (Thunder vd Zuuthoeve).

In totaal wisten zes combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. "Het parcours was, wat je er van verwacht in Spruce Meadows; een ware selectie. De parcoursbouwer deed een goede job. Je moet hier een selectie waarmaken voor de beste ruiters en paarden."

Op het podium volgde Daniel Deusser met Bingo Ste Hermelle (Number One d'Iso). Het duo sprong op donderdag ook al op het podium. Scott Brash en Hello Jefferson (Cooper vd Heffinck) sprongen naar de derde plaats.

Net buiten het podium strandde Harrie Smolders met Darry Lou (Tangelo vd Zuuthoeve) op de vierde plaats terwijl Daniel Bluman met Ladriano z (Lawito) en Nicola Philippaerts met Katanga v/h Dingeshof (Cardento) de vijfde plaats deelden.