Veerle van Hof scoort uitermate sterk in Lier. Thalia Rockx schittert bij de Young Riders

Veerle van Hof scoort uitermate sterk in Lier.  Thalia Rockx schittert bij de Young Riders

Op het CDI Lier heeft Helen Erbe haar succesreeks verder gezet. In de Young Rider individuele test reed de Duitse met Fürst Kaspar (Fürst Picollo) naar een unanieme zege met 73,529%. Het paar overtuigde met een technische uitvoering waarbij opnieuw oa. de vliegende wissels gesmaakt werden door de jury.

Als enige bleef het paar boven de 73%. Met ruim een anderhalf procent volgde de Nederlandse Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda (Bretton Woods). Het paar reed naar 72,059% na een sterk regelmatig optreden waarbij het enkel misliep in de medium draf.

Linda Erbe vervolledigde het podium met DSP Fierro (Fürst Wettin). Met 71,863% bleef het paar Zoe Kuintjes met Cupido (Tuschiski) voor. De Nederlandse scoorde met 70,098% ook boven de 70% limiet.

Veerle Van Hof uitermate sterk in Children rubriek.

De landenproef voor Children op CDI Lier kende een uiterst sterke top drie. Veerle van Hof, nog derde in de inleidende proef, stuurde Don Diablo (Westpoint) naar 77,222% en mocht daarmee de eerste prijs in ontvangst nemen. Maura Knipscheer volgde met Amaretto (Krack C x Jazz) op plaats twee met 77,107% en bleef daarmee nipt voor op de Duitse Clara Paschertz.

Alle resultaten

f. Digishots