Van Silfhout ziet groei: "De ruiters kwamen steeds meer in vorm..."

Van Silfhout ziet groei: "De ruiters kwamen steeds meer in vorm..."

De Nederlandse dressuurploeg is knap vijfde geworden in de landenwedstrijd van het wereldkampioenschap in Denemarken. Daarmee heeft het team van bondscoach Van Silfhout als eerste Nederlandse sportploeg een ticket bemachtigd voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. “De laatste tijd begon ik de kriebels te krijgen”, vertelt bondscoach Alex van Silfhout.

“Het kon maar zo zijn dat er mooie dingen gingen gebeuren in Herning, want de ruiters kwamen steeds meer in vorm. De groei was duidelijk zichtbaar. Het had zomaar gekund dat we een plekje waren opgeschoven. Het kan altijd beter, maar richting de toekomst ziet het er veelbelovend uit. Ik heb daar een goed gevoel bij.”

Parijs 2024
Zagen we in Herning ook de paarden die het in Parijs mogen waarmaken? “In deze paarden zit nog heel veel groei. We weten niet wat er in de toekomst nog meer boven komt drijven en wat er over volgend jaar en het jaar daarop meedoet. We zijn hier met jonge paarden, waar we nog veel van verwachten.”

Nieuwe gezichten, onervaren paarden
Het Nederlandse team kende amazones met veel ervaring, waarvan er twee hun debuut maakten op een internationaal kampioenschap. Hun paarden zijn allemaal negen en tien jaar oud en waarschijnlijk nog in de lente van hun carrière. Dat stemt de bondscoach positief.

“Ik werd heel blij van Hermès en Dinja van Liere, die ondanks een paar mindere momenten al zo’n score neerzetten. Bij Emmelie Scholtens en Indian Rock is ook heel veel potentie te zien. Van Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss wist ik dat ze een goede Grand Prix konden rijden, je ziet haar ervaring in de manier waarop ze heel secuur die Grand Prix doorrijdt en afwerkt. Marieke van der Putten rijdt met een eveneens relatief onervaren paard haar eerste kampioenschap en de spanning in de ring wist ze heel goed op te lossen, daar verwacht ik veel van.”

bron: KNHS.nl