Nederlandse dressuurteam knap vijfde tijdens WK dressuur en claimt zo Olympisch ticket

Nederlandse dressuurteam knap vijfde tijdens WK dressuur en claimt zo Olympisch ticket

Met super knappe, solide proeven heeft het TeamNL dressuurteam een vijfde plaats bemachtigd op het wereldkampioenschap in Denemarken. Daarmee heeft het team van bondscoach Van Silfhout als eerste Nederlandse sportploeg een ticket bemachtigd voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Het bemachtigen van een startplaats voor Parijs was het belangrijkste doel op dit wereldkampioenschap, maar de manier waarop dat gelukt is geeft ook nog eens heel veel vertrouwen. De afgelopen maanden zijn diverse relatief onervaren combinaties enorm gegroeid en hebben hier laten zien welk potentieel er is.

Dinja van Liere reed vorig jaar haar eerste senioren kampioenschap en rijdt hier nu met haar pas tienjarige Hermes naar een fantastische derde plaats in het individuele klassement van de Grand Prix met een score van 78.835%. Emmelie Scholtens reed het pas negenjarige talent Indian Rock naar 74.410% en plaats 17.
Thamar Zweistra en Hexagon's Ich Weiss staan op plaats 24, Marieke van der Putten op plaats 31 en daarmee net buiten de groep combinaties die maandag van start mogen in de Grand Prix Special.  Zowel Thamar als Marieke debuteren op een senioren kampioenschap.

Later meer nieuws

Startlijst/uitslagen