Van Silfhout en Bonzanjo winnen Grand Prix JIM

Van Silfhout en Bonzanjo winnen Grand Prix JIM
Vanochtend werd Jumping Indoor Maastricht op gracieuse wijze geopent met winst voor Diederik van Silfhout in de CDI3* Grand Prix. Samen met de nog jonge Bonzanjo werd Van Silfhout bijna unaniem als winnaar aangewezen.

Als laatste starter in de Grand Prix konden Van Silfhout en de nog maar negen jaar oude  KWPN nakomeling van Jazz nog zorgen voor een Oranje overwinning tijdens de openings rubriek van JIM 2015. In de piste van het MECC gaat het duo dan ook in een fraaie proef naar de winnende score van 73.480 %. Waarbij alleen de juries bij E en B het Nederlandse paar niet op de eerste plaats zetten.

Mariette Sanders-van Gansewinkel, die de jurering bij B voor rekening nam, zette de nummer twee van de dag op die positie. Terwijl de Oekrainse Mariya Dzhumadzhuk haar beeld van Patrick van der Meer en Zippo de koppositie verdienden.

Uiteindelijk moet Van der Meer genoenen nemen met een derde plaats en een fraaie score van 72.280 %. De Duitser Sönke Rothenberger en de zestienjarige Favourite eindigen op de tweede plaats (72.500 %).

Vanmiddag gaat Jumping Indoor Maastricht 2015 verder met de (Internationale) springrubrieken.

Kijk voor meer informatie op www.jumpingindoormaastricht.nl.