Totilas keert terug naar de ring

Totilas keert terug naar de ring
De door iedereen wel gekende hengst Totilas (v. Gribaldi) zal voor het eerst sinds het EK in Aken in 2015 terug voor het publiek verschijnen. De zeventienjarige KWPN'er geniet sinds het voor hem vroeg beëindigde Europees kampioenschap van zijn wedstrijdpensioen. Hij werd sindsdien niet meer voor het publiek getoond. Hij zal op de grote hengstenshow in Saint-Lô van 18-19 februari weer te zien zijn.

De organisatie van de show vertelde aan Horse and Hound: "We werken al enkele jaren samen met Paul Schockemöhle, meestal met de focus op springhengsten. Dit jaar wouden we een stap zetten in de dressuurwereld, dus kozen we voor het beste: Totilas. Net als iedereen zijn we heel enthousiast dat hij komt. Totilas was de hengst die dressuur naar het hoogtepunt van de paardensport bracht, en ook naar mensen die zelf niet eens dressuur rijden. Hij is de megaster die iedereen naar de dressuur bracht en ervan deed houden."

Het zal de eerste keer zijn dat een dressuurhengst van Paul Schockemöhle op de Franse hengstenshow getoond zal worden. Op 18 februari komt de zwarte parel aan en op 19 februari zal hij voorgesteld worden aan het publiek. Waarschijnlijk zal hij niet onder het zadel, maar wel aan de hand voorgesteld worden.