Thamar Zweistra na Wereldbekerfinale Leipzig: "Ik ben heel blij met deze prestatie”

Thamar Zweistra na Wereldbekerfinale Leipzig: "Ik ben heel blij met deze prestatie”

Thamar Zweistra (Schore) is in haar eerste Wereldbekerfinale dressuur op de elfde plaats geëindigd. De Zeeuwse amazone van TeamNL reed met de schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss, met zijn negen jaar het jongste paard in de finale. “Ik ben heel trots op Ich Weiss. Hij heeft super zijn best gedaan”, vertelt Zweistra

“Hexagon’s Ich Weiss stond super aan mijn hulpen. Ik ben heel blij met deze prestatie”, reageert zijn amazone Thamar Zweistra nadat bekend is dat ze in haar eerste wereldbekerfinale op de elfde plaats is geëindigd. “In de imponerende accommodatie van de Leipziger Messe met alle toeters en bellen blijft Hexagon’s Ich Weiss super zijn best doen. Ik ben dan ook heel trots op hem. We hadden een klein foutje in de galopchangementen om de twee passen. Ik vond de Kür wel vergelijkbaar met die van Indoor Brabant vorige maand. Toen scoorden we 77 procent. Nu was dat ruim 75 en viel me dat iets tegen met de punten.”

Zweistra koos de nog onervaren pas negenjarige Hexagon’s Ich Weiss en niet de meer ervaren hengst Hexagon’s Double Dutch voor de finale. “Mijn trainer Leunis van Liere heeft die beslissing gemaakt. We verwachten heel veel van Ich Weiss en dan moet hij een wedstrijd als deze finale gewoon kunnen doen.”

bron: KNHS.nl