Nederlandse pony combinaties winnen brons tijdens Landenprijs Sentower Park

Nederlandse pony combinaties winnen brons tijdens Landenprijs Sentower Park

Vandaag reden de pony combinaties hen 1.30m Nations Cup. De Belgische pony-ruiters stonden na de eerste ronde nog op kop, maar uiteindelijk bleek er geen houden aan de Ierse spring équipe.

Het team van Gary Marshaw startte de tweede omloop met twaalf punten. Na een foutloze omloop van Paddy Reape met Valma de Fougnard (Kantje's Ronaldo), Coen Williams met Saxton Freedam (Luidam) en James Derwin met Rincoola Babog (Luidam) in de tweede omloop hielden de Ieren het bij een totaal van 12 punten, goed voor de gouden medaille.

De Franse pony-combinaties volgden op de tweede plaats met dertien punten net voor  de Nederlandse pony-combinaties.

Edwin Hoogenraat selecteerde een sterk team voor deze landenprijs. Voor Nederland kwamen Yfke Priem met Zafarano vh Gehucht Z  (Zandor), Ava Eden van Grunsven met Special Lady, Renske van Middendorp met Jolly en Siebe Leemans met Noriego vd Riloo (For Pleasure) aan de start. Leemans wist eerder al de Grand Prix te winnen, maar zorgde ditmaal tweemaal voor het schrapresultaat. Met acht punten in de eerste ronde en uiteindelijk 12 in de tweede strandde Nederland met een totaal van 20 punten op de derde trede van het podium.

Uitslag

F. © Houou Tomita for Equnews