Team Nijhof investeert in jonge KWPN-hengsten

Team Nijhof investeert in jonge KWPN-hengsten

Team Nijhof investeert vlijtig in de toekomst en koopt zich deels in bij twee driejarige KWPN-hengsten: Eentje met de focus op dressuur, de andere op het springen. 

Springen

Voor het springen liet Team Nijhof hun oog vallen op Onassis (v. Grandorado TN x Quasimodo vd Molendreef). De driejarige hengst is naast het Nijhof mee in handen van EGJ Morssinkhof en Melvin Greveling. De hengst mocht zijn najaarsverrichtingsonderzoek bij KWPN afsluiten met 82,5 punten. Zijn beste punten kreeg hij voor zijn galop, reflexen, techniek, aanleg als springpaard en houding en balans. 

“Het moet natuurlijk allemaal nog gaan gebeuren maar ik vind Onassis een extreem goed paard. Ik denk dat het echt een aparte is.” De hengst wordt voorlopig gereden door Melvin Greveling en komt in het dekseizoen van 2023 bij Nijhof op stal te staan. “Daarna gaan we verder overleggen wie hem gaat rijden.”

Nijhof is blij om naast tophengst Grandorado TN een zoon van hem te hebben. “Als alles goed blijft gaan, staat voor Grandorado met Willem de komende jaren de sport voorop. We zijn er nog niet precies over uit maar Grandorado gaat zeker niet volop dekken, dan hebben we met zijn zoon Onassis een mooi alternatief.”

Dressuur

Bij de dressuurhengsten liet Ozzy (v. Ibiza x For Romance) zich opmerken. Reesink Horses deelt de eigendom vanaf heden met Team Nijhof. De hengst zal zijn opleiding mogen genieten onder niemand minder dan Dinja van Liere en entourage. De hengst was eerder al goedgekeurd bij het DSP en mocht onder het zadel verschijnen bij de herkansing van het najaarsverrichtingsonderzoek. Hij rondde deze af met 83 punten. Bij deze punten zaten twee negens: een voor houding en balans en een voor zijn rijdbaarheid en instelling. Verder stond een 8,5 voor galop, souplesse en aanleg als dressuurpaard op zijn papier. 

Bron: Horses