Zwitsers Ibikon Equestrian Centre in handen van Rudolf Zeilinger en Joséphine Rosen

Zwitsers Ibikon Equestrian Centre in handen van Rudolf Zeilinger en Joséphine Rosen

De Duitse Grand Prix-trainer Rudolf Zeilinger verhuist naar Zwitserland. Samen met zijn partner Joséphine Rosen heeft Zeilinger de stal Ibikon van Robert Lualdi in Rotkreuz, Zwitserland, gekocht. Vanaf februari 2023 mag het dressuurkoppel het complex betrekken. 

Als leerling onder Willi Schultheis was de 59-jarige Rudolf Zeilinger een internationale Grand Prix-ruiter die zijn grootste successen vierde op Livinjo. Voorheen gevestigd in Emsburen (GER), richtte hij zich daarna meer op het trainen en coachen en was hij teamtrainer voor Denemarken en Spanje. Joséphine Rosen is een internationale Grand Prix amazone die met Crescendo (v. Casall x Lord) van 2015 tot 2017 deel uitmaakte van het Zwitserse team. 

"Ons dochtertje kan nu opgroeien in Zwitserland, dichter bij haar grootouders," legt Joséphine Rosen uit. "Dat we de stal van de heer Lualdi konden kopen, was voor iedereen een toevalstreffer." Lualdi kocht het landgoed 35 jaar geleden en veranderde het in een gerenommeerde stal.

Zeilinger en Rosen zijn van plan wat te renoveren en dan een "zelfvoorzienende" faciliteit te runnen. Ze brengen 16 sportpaarden en enkele fokmerries mee. 

Bron: Eurodressage