Sönke Rothenberger maakt enorme sprong in de dressuur ranking

Sönke Rothenberger maakt enorme sprong in de dressuur ranking
In de ranking van de dressuur zijn er geen veranderingen. Zo is het nog altijd de Duitse amazone Isabell Werth die aan de eenzame top van de Rankings staat. De amazone verzamelde in totaal samen met haar Weihegold Old 3017 punten.

Maar dat de Duitsers op de top zijn van hun prestaties is wel duidelijk, daar ook de rest van de top drie wordt aangevuld door de Duitse dressuur amazones. Zo vinden we op de tweede plaats nog altijd Kristina Bröring-Sprehe die samen met haar Desperados FRH in totaal 2821 punten bij elkaar wist te sprokkelen. Hiermee staat ze vooralsnog nog altijd op een stevige tweede plaats in de FEI Rankings. Dit geldt ook voor Dorothee Schneider die met haar Showtime FRH al enige tijd de nummer drie weet te bezetten. Zij staat nu op een totaal van 2704 punten.

Het is dan vervolgens de Amerikaanse Laura Graves die als vierde op de ranking is terug te vinden. Samen met haar Verdades staat ze op een totaal van 2610 punten. Carl Hester en Nip Tuck volgen dan op een vijfde plaats met een totaal van 2523 punten.

Beste Nederlander in de lijst is nog altijd Hans Peter Minderhoud, die van een elfde naar de twaalfde plaats verhuisd doordat hij niet mee kon doen aan de Wereldbeker finale met Glock's Flirt. In totaal heeft de combinatie 2253 punten. Diederik van Silfhout staat vooralsnog op een 14e plaats  met een totaal van 2248 punten samen met de afgelopen week verkochte Arlando N.O.P.

Opvallende binnenkomer in de top tien is Sönke Rothenberger die het Duitse team een beetje extra laat schitteren door van een 74ste plaats naar de negende plaats in de ranking omhoog te schieten. Samen met Cosmo 59 doet hij dat met een totaal van 2306 punten.

 

Klik hier voor de volledige ranking