Amber Fijen houdt Nederlandse eer hoog in Arezzo

Amber Fijen houdt Nederlandse eer hoog in Arezzo
Het was vanmiddag Amber Fijen die op het Spaanse Arezzo naar een achtste plaats wist te rijden met haar Gucci, een zesjarige KWPN-er met wie ze hier rondkwam in een tijd van 81.06 seconden. Ook wist ze nog een een mooie foutloze ronde te rijden in de vijfjarigen rubriek in het zadel van haar Hummer K.

De winst in de zesjarigen rubriek ging naar de uit Macedonië afkomstige Luka Zaloznik die hier met de Diamant de Semilly nakomeling Bela Ga naar een tijd wist te rijden van 65.88 seconden. Als tweede eindigde vervolgens de Italiaan Christian Pitzelanti in het zadel gezeten van Gatusso van de Marehoeve (v. Glasgow vh Merelsnest) met wie hij rond wist te komen in een tijd van 68.81 seconden. Zijn landgenoot Matteo Leonardi eindigde als derde met Zambas di Capalto met een tijd van 69.51 seconden.

Bij de zevenjarigen op 1.35m was er nog een zevende plaats voor Noelle van der Velde met haar Ukato nakomeling Faithless met wie ze rondkwam in 34.37 seconden in dit twee-fasen parcours. De winst ging hier naar de Fransoos Paul Delforge in het zadel van Carla du Banney Z (v. Clintissomo Z) in 31.86 seconds.