Pan Am Games: Nederlandse paarden brengen team USA naar goud

Pan Am Games: Nederlandse paarden brengen team USA naar goud

Op de Pan American Games in Santiago heeft het Amerikaanse team voor de negende keer in de geschiedenis de gouden teammedaille gewonnen. Het zilver en brons ging naar Brazilië en Canada, die daarmee een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs in de wacht sleepten.


Christian Simonson en Son of a Lady (v. Soreldo) vormden net als in de Prix St. Georges ook in de Intermédiaire I de beste combinatie. Met 74.971% scoorden ze maar liefst 4.5% hoger dan de als tweede geplaatste Beatrice Boucher en Summerwood’s Limei (v. Londonderry). De Canadese amazone scoorde net een fractie hoger dan de Chileen Mario Vargas met Kadiene (Zhivago uit Glamour Girl ster PROK van Belissimo M, fokker De Radstake BV uit Varsseveld). De zesde plaats was voor Andrea Vargas met Homerus P (Negro uit Tudame P keur pref prest van Jazz, fokker R. Pepping uit Gieten), gevolgd door Carlos Maldonado Lara met Frans (Voice uit Saniki ster van Lancet, fokker P.J.M. Smit uit Bergen) op plaats zeven.

Pavo Cup 2021
Kadiene kwam, zag en overwon in de Pavo Cup voor zesjarige paarden in 2021. Zowel in de voorselectie, halve finale en in het eerste onderdeel van de finale kon niemand tippen aan de score van de door Svenja Grimm voorgestelde merrie. In het tweede onderdeel kreeg ze ook nog eens een 10 van gastruiter Christoph Hess en haalde daarmee de overwinning binnen bij de zesjarigen. 

Spécial
In de Grand Prix Spécial zette Julio Mendoza Loor uit Equador de hoogste score neer. Met Jewel’s Goldstrike (Bretton Woods uit Zilia stb pref prest PROK van Scandic, fokker Mts. van Esch uit Heeswijk Dinther) kwam hij tot een score van 78.617%. De winnaar van de Grand Prix, João-Victor Marcari Oliva, stuurde Feel Good VO (v.Franziskus) met 78.362% en gaf de score van Brazilië daarmee een enorme boost. De Amerikaanse Sarah Tubman reed First Apple (Vivaldi uit Oogappel ster pref sport-dres D-OC van T.C.N. Partout, fokker N. van Maaswaal uit 't Goy) met 76.872% naar de derde plaats. “We hebben zoveel geluk met elkaar. Dit is nog maar een jong team, maar we hebben alles gegeven. Apple was fantastisch vandaag en hij gaf me alles in de ring. Het is een persoonlijk record voor ons en ik ben er trots op hoe hij hier naartoe gegroeid is”, aldus Tubman. Op de zesde plaats eindigde Anna Marek met Fire Fly (Briar Junior uit Arieka stb van OO Seven, fokker A. Geessink uit Groenlo), gevolgd door Yvonne Losos de Muñiz met Aquamarijn (United uit Toermalijn ster pref prest van Gribaldi, fokker P.A.M. van Kessel uit Vorstenbosch) op plaats zeven.



Bron: KWPN
Foto©: FEI/ Kirsty Pasto