Familieruzie houdt bouw nieuwe loods tegen voor Manege Sintels

Familieruzie houdt bouw nieuwe loods tegen voor Manege Sintels

De dochters die samen met hun moeder Manege Sintels aan de Rijsbergseweg runnen, zijn de procedures die hun vader en diens nieuwe partner tegen hun bedrijf voert meer dan zat. Dit keer draait het om de aanbouw die in 2017 werd gebwoud.

Dat bleek donderdag bij de Raad van State in Den Haag. De aanbouw die de dochters Zuiderent hebben laten bouwen, is bedoeld voor hooibalen en andere zaken voor de ponyfokkerij en het pension. 

Begin 2017 schoot de Raad van State, ook na bezwaren van ‘pa en zijn nieuwe partner’, de bouw van een nieuwe rijhal af. Die bleek in strijd met de strenge provinciale verordening. Er stond al te veel bebouwing op het terrein.

Niet-ontvankelijk

Een paar maanden later werd een vergunning aangevraagd voor een aanbouw bij de manege. Breda verleende die, omdat het oude bestemmingsplan nieuwbouw voor de ponyfokkerij nog toeliet. 

Opnieuw maakte vader en diens partner, die 250 meter verderop zijn gaan wonen, bezwaar. Die zijn echter niet-ontvankelijk verklaard, omdat ze geen belanghebbenden zijn. De discussie gaat in feite over het feit of de vergunning had mogen worden toegekend of niet!


Bron: BN Destem