Nederlandse Rixt van der Horst: ‘Bedankt voor alles, Caraat!’

Nederlandse Rixt van der Horst: ‘Bedankt voor alles, Caraat!’
Het Olympisch teambrons en individueel zilver dressuur paard, Caraat, mag na de Olympische Spelen denken aan een lange rustperiode. De negenjarige merrie keert huiswaarts naar haar eigenaresse.

De Friese amazone schrijft op facebook: ‘The Road to Rio is voorbij en daarbij is ook mijn avontuur met Caraat afgelopen. Heel moeilijk om weer afscheid van dit fantastisch lieve paard te moeten nemen, na een korte maar intensieve periode van training en wedstrijden. Natuurlijk ben ik alle ondersteuners dankbaar die dit mogelijk hebben gemaakt. Maar in het bijzonder zou ik graag eigenaresse Frederike Gotink (en familie) willen bedanken, voor het vertrouwen en de kans om een combinatie te zijn met Caraat. Daarnaast ook de Hendrik-en Anne Bosma stichting, die financiële steun gaf om het leasen van Caraat mogelijk te maken! Het was een fantastisch avontuur, dat ik nooit zal vergeten! Drie medailles op mijn eerste Spelen, een droom die uitkomt! Dankjewel Caraat!!

De negenjarige merrie stamt van Gribaldi, uit een merrie van Negro. Rixt startte haar begin dit jaar voor het eerst op een internationale wedstrijd, in eerste instantie als back up voor haar andere paard Uniek. Meteen al bleek dat de amazone een goede klik had met Caraat, en dat de merrie een heel stabiel paard is dat over veel uitstraling en goede gangen beschikt. Vandaar dat de keus voor Rio op Caraat viel. Nu traint Rixt weer gewoon verder met haar eigen geliefde paard Uniek.