Daphne van Peperstraten op één en twee bij debuut Junioren

Daphne van Peperstraten op één en twee bij debuut Junioren
Afgelopen weekend werd in Nieuw en Sint Joosland de derde manche al van de Dressuurcup Der Lage Landen gehouden. In deze cup strijden Nederlandse en Belgische combinaties om de titel. De cup staat open voor Junioren en Young Riders.

Bij de Junioren wist Daphne van Peperstraten zowel de eerste als de tweede plaats te behalen. Het was de eerste keer dat van Peperstraten startte bij de Junioren met haar nieuwe aanwinst Greenpoint's Cupido (v. Johnson) en met de zevenjarige Evita de Lavigne (v. Future). Met Cupido won de succesvolle amazone met een totale score van 72.07%. Met de iets jongere merrie Evita werd ze ook nog eens mooi tweede. Voor deze proef gaf de jury 68.42%. De derde plaats ging naar de Belgische amazone Emily Anthonissen en Fair Daimond DHB (v. Farewell III).

In het tussenklassement blijft Emily Anthonissen zo nog steeds aan de leiding. Ze heeft met Fair Diamond DHB nu een totaal van 77 punten. Anke Maas (Boaz) blijft ook nog steeds tweede met in totaal 76 punten en deelt deze plaats met de Belgische Suraya Hendrickx (Black Beauty). Daphne van Peperstraten volgt op de vierde plaats met de 40 punten die ze in Nieuw en Sint Joosland verdient heeft.

Ook bij de Young Riders was het Nederland boven. Lisanne Zoutendijk was hier duidelijk de sterkste met haar twee paarden. Ze won de proef met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz). De jury gaf hun een mooie score van 72.24%. Met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) eindigde ze ook nog eens op een tweede plaats. Voor deze proef noteerden we een score van 71.05%. Zoe De Booij werd knap derde met Wodan (v. Osmium). Zij behaalden een totaal van 69.08%.

De Belgische Lien Peeters (Day Dream) nam niet deel aan de wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland, maar blijft wel aan de leiding staan met een totaal van 79 punten. Ook Hannelore Hegemann (Hennessy Xo) behoudt haar positie zonder deel te nemen aan de wedstrijd vorig weekend. Zij heeft nog steeds een totaal van 77 punten. Zoë De Booij (Wodan) komt de top drie binnen met in totaal 76 punten.

Klik hier voor de volledige resultaten.

Klik hier voor de voorlopige tussenstand.