Nederlandse jeugd top in Aachen

Nederlandse jeugd top in Aachen

Er stond geen maat op de Nederlandse jeugd in Aachen. Zowel bij de Ponies, als bij de junioren en Young Riders ging de overwinning naar Nederland. 

Ponies

Evi Van Rooij scoorde met King Stayershof's Jango (v. Kosmo van Orchid) maar liefst 75.333%. De Duitse Rose Oatley en Daddy Moon (v. FS Daddy Cool) kregen 73.905 van de driekoppige jury en dat was goed voor de derde plek. Ook Shonna Benner houdt een medaille thuis, door met Der kleine Sunnyboy (v. Der feine Lord AT) naar een derde plek te rijden. 


Ook Lara van Nek mag door in de individuele competitie. De beste acht combinaties plaatsen zich. Van Nek werd ex aequo zevende met Baumann's Despino NRW


Junioren

Micky Schelstraete en Grand-Charmeur (v. Apache) werden door twee van de drie juryleden op een eerste plek geplaatst. Met 72.576% bleven ze voor de Duitse Emma Gömmner en Sir Robin of Loxley (V. Sandro Hit). Jana Lang sluit met Davy Jones 18 (v. Dancier) de top drie af. Zij scoren 71.010%. 

Ook Pem Verbeek met Fernando Torres (v. Florencio II) en Sanne van der Pols met Excellentie (v. Blue Hors Don Schufro) plaatsen zich. 


Young Riders

Kimberley Pap en Vloet Victory (v. Jazz) staan unaniem op 1 en winnen de proef met 76.471%. Lia Welschof en Don Windsor (v. Don Cardinale) volgen met 75.588%, Paulina Holzknecht vervolledigt met Wells Fargo 14 (v. Fabriano) het podium. 

In deze reeks plaatsen twaalf combinaties zich voor de individuele competitie, ook Elles van Asseldonk gaat dus door met Electro (v. Harmony) en Coco Soffers met Formidable. 


Alle resultaten vind je hier