Nederlandse combinaties domineren op CHI Al Shaqab

Nederlandse combinaties domineren op CHI Al Shaqab
Op het CHI Al Shaqab in Doha, Qatar is ondertussen de tweede dag van de wedstrijd alweer aangebroken. Deze ochtend waren het opnieuw de paradressuur ruiters die de dag mochten openen in de indoor arena. De Nederlandse combinaties wisten zich opnieuw in de kijker te rijden en zorgden voor maar liefst drie overwinningen.

In Graad III zagen we Rixt van der Horst helemaal bovenaan terug met de KWPN-ruin Uniek N.O.P. (v. Gribaldi). Hun proef werd beloond met een score van 69.020%. Ze wisten de jury dan ook echt te overtuigen van hun kunnen. De Duitse Steffen Zeibig nam plaats twee voor zijn rekening. Met de zwarte merrie Feel Good 4 (v. Fürst Heinrich) reed hij naar een totale score van 67.422%. Annemarieke Roling-Nobel vervolledigde de top drie met Doo Schufro (v. Doolittle). Voor hun noteerden we een score van 64.657%.

Sanne Voets was dan weer de beste in de Graad V met de negenjarige Demantur (v. Vivaldi). Het was een overduidelijke overwinning voor Sanne, wiens proef beloond werd met een score van 72.561%. De Poolse Karolina Karwowska volgde op plaats twee met Emol (v. Denar) met een score van 67.154%. Op drie zagen we Philippa Johnson-Dwyer en de KWPN'er Verdi (v. Osmium) met een totaal van 66.992%.

In Graad IV was het Frank Hosmar die naar de winst reed met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo). Zij behaalden een totale score van 71.899% en werden unaniem op de eerste plaats gezet door de jury. Ciska Vermeulen volgde met de vosse ruin Rohmeo (v. Rohdiamant) op de tweede plaats. Hun proef werd beloond met een totaal van 70.581%. Arthur Dieusaert maakte de top drie compleet met Julius Unlimited. Voor hun noteerden we een score van 63.488%.

Klik hier voor de resultaten.