Nederlanders succesvol bij internationale para-dressuur in Genemuiden

Nederlanders succesvol bij internationale para-dressuur in Genemuiden

In de fraaie accommodatie van De Zwartewaterruiters in Genemuiden vond een driedaagse internationale para-dressuurwedstrijd op twee- en driesterrenniveau plaats. Er waren veel podiumplaatsen voor de Nederlandse combinaties met meerdere overwinningen. Ook was er een landenwedstrijd waarin het team van Joyce Heuitink Duitsland voor moest laten gaan.

Het CPEDI 2* & 3* werd zaterdag afgesloten met de proeven op muziek. In Grade V was routinier Frank Hosmar met zijn ervaren Alphaville N.O.P. de winnaar met een mooi percentage van 78.308. Britney de Jong en Caramba volgden direct daarachter met 77.600%.
In Grade IV ging de winst naar Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. Ze stonden bij twee juruyleden afgetekend op plaats 1. De Deense regerend Europees kampioen Tobias Thorning Joergensen won de Kur op Muziek in Grade III met Maud Haarhuis op Baron en Rixt van der Horst op Eisma’s Akana Mutata op de tweede en derde plaats.
Loes Cevaal reed Happy Hero II naar het brons in Grade II. Annemarieke Nobel en Doo Schufro heersten ook in de finaleproef van Grade I. Ook op donderdag en vrijdag was ze al winnares van haar Grade en droeg daarmee ook bij aan de tweede plaats in de landenwedstrijd voor het team van bondscoach Joyce Heuitink. 

Op donderdag waren Frank en Britney ook al 1 en 2 in Grade V. Op vrijdag was de volgorde andersom, maar duidelijk was de dominantie van beiden in deze klasse die met 17 combinaties goed bezet was. Maud de Reu en Tessa Baaijens-van de Vrie pakten op donderdag zilver en brons in Grade III, op vrijdag was dat brons en zilver. Loes Cevaal deed het met tweemaal zilver ook uitstekend in de driester in Genemuiden. Naast goud op zaterdag veroverde Sanne Voets op vrijdag het brons in Grade VI. 

Het Nederlandse team, dat achter Duitsland eindigde in de teamwedstrijd waarin vijf landen aan start kwamen, bestond uit Annemarieke Nobel met Doo Schufro, Maud de Reu met Webron, Britney de Jong op Caramba en Sanne Voets, die met Demantur RS2 N.O.P. het streepresultaat behaalde. 

Al met al een succesvolle internationale wedstrijd voor de Nederlandse deelnemers, ook op tweesterren niveau, in Genemuiden. 

Klik hier voor alle uitslagen van CPEDI 2* & 3*Genemuiden


bron: KNHS.nl