Nederland domineert zaterdag in Le Mans

Nederland domineert zaterdag in Le Mans
In de drie-sterrencompetitie ging de overwinning naar de Franse Morgan Barbançon. Met Bolero (v. Glock's Johnson TN) onder het zadel behaalde ze een score van 75.235%. De tweede plaats was voor Borja Carracosa uit Spanje. Dit deed hij met zijn Ein Traum II (v. Estobar NRW). De combinatie noteerde een score van 74.230%. De top drie wordt afgesloten door Marlies Van Baalen. Met Ben Johnson, een KWPN-zoon van Johnson, behaalde ze een score van 73.825%.

De vierde plaats was voor Danielle Heijkoop en haar Badari (v. Gribaldi). Ze noteerde een score van 73.665%. Patrick Van Der Meer eindigde op de vijfde plaats met 73.050%. Dit deed hij met Chinook (v. Vivaldi). De zesde plaats was voor Denise Nekeman. Met Boston STH, een KWPN-zoon van Johnson, behaalde ze een score van 71.995%.

Ook in de CDI2* ST waren de Nederlandse ruiters sterk. De overwinning ging naar Diederik Van Silfhout en zijn Dahlhoff (v. De Niro). Ze noteerden een score van 70.588%. In deze categorie landde Danielle Heijkoop hoger. Ze kaapte de tweede plaats weg met haar Damirez (v. Sandro Hit). Ze behaalde een score van 70.118%. De derde plaats was voor de Belg Nils Debo. Met Jazz Dancer vh Stappershof onder het zadel kreeg hij 67.618% van de jury.

Op de vijfde plaats vinden we nog een landgenoot, Jeanine Nekeman. Met haar Ferrari (v. Apache) noteerde ze een score van 67.088%.

's Ochtends vond de CDIU 25 plaats. De eerste plaats was voor de Brit Claire Gallimore met Annette Ballerina (v. Watermill Scandic). Ze behaalde een score van 67.029%. De tweede plaats werd veroverd door Lisanne Zoutendijk. Met haar Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) noteerde ze 66.588%. De top drie wordt afgesloten door Antonio Laiz Zandio uit Spanje en zijn Gejlholms Menotti (v. Blue Horse Don Romantic). Ze behaalden 65.059%.




Ook de andere piste in Le Mans was vandaag het terrein voor verschillende competities. Als eerste ging er de CDI2* MT door. De overwinning was daar voor Zweed Sue Hansen en haar Carso'Ni (v. Carson ASK). Ze noteerde een score van 69.382%. Marlies Van Baalen belandde op de tweede plaats in deze competitie. Met haar Dion Johnson, een KWPN-zoon van Glock's Johnson TN, behaalde ze 68.382%. De top drie wordt afgesloten door Mikaela Soretie uit Finland en haar Hot Casanova (v. Blue Hors Hotline). Ze behaalden een score van 67.441%.

Daarna was het tijd voor de CDIJ. De eerste plaats was voor Sanne Van Der Pols en haar Cuvanck PP (v. Downtown). Ze noteerden 70.196%. Lucie-Anouk Baumgürtel uit Duitsland landde op de tweede plaats. Op de rug van Zinq Sweetheart FP (v. Scolari) behaalde ze 69.706%. De derde plaats wordt ingenomen door de Franse Lea Bonifay en haar Fantastique 16 (v. Fidertanz 2). Dit deden ze met 68.480%.

Als laatste vandaag ging de CDIP door. Lucie-Anouk Baumgürtel ging lopen met de overwinning. Met Zinq Coriander FH noteerde ze een score van 73.378%. De tweede plaats was voor Lara Van Nek en haar Baumann's Despino. De jury gaf hen 70.631%. Robin Heiden belandde op de derde plaats. Met Colourfull Cannonball behaalde hij 70.405%. Jill Kempes wist zich een plaats te veroveren in de top vijf. Met haar Next Black Magic veroverde ze de vierde plaats met een score van 69.054%.

Klik hier voor alle resultaten.