Mariette Sanders-van Gansewinkel dressuurjury in Parijs

Mariette Sanders-van Gansewinkel dressuurjury in Parijs

Deze week werd bekend dat Mariette Sanders-van Gansewinkel deel uitmaakt van de zeven juryleden die volgend jaar op de Olympische Spelen in Parijs de dressuur beoordelen. Henk van Bergen is door wereldpaardensportbond FEI aangewezen als lid van het judging supervisory panel, dat de scores van de juryleden beoordeelt.

De FEI (wereldpaardensportbond) liet deze week weten welke juryleden de dressuur van de Olympische Spelen in Parijs beoordelen. Naast juryleden uit Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Stalen wordt ons land vertegenwoordigd door het viersterren jurylid Mariette Sanders-van Gansewinkel (Hoofddorp). Sanders jureerde de afgelopen jaren al meerdere internationale kampioenschappen en wereldbekerfinales. Bij de KNHS heeft Mariette Sanders de functie van hoofd official.

Nijmegenaar Henk van Bergen, voormalig dressuurbondscoach voor Nederland, maakt in Parijs deel uit van het driekoppige Judging Supervisory Panel dat de scores van de juryleden beoordeeld en waar nodig de cijfers corrigeert.

Eerder was al bekend dat Harry Braspenning volgend jaar deel uitmaakt van de springjury bij de Olympische Spelen, dat Julius Peters lid is van de veterinaire commissie tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. Ineke Jansen (jurylid dressuur) en Hanneke Gerritsen (assistent van de technical delegate) hebben deze functie toegewezen tijdens de Paralympische spelen in Parijs waar TeamNL als regerend wereld- en Europees kampioen uiteraard aan deelneemt en bij de favorieten voor teamgoud behoort.

Voor de Olympische Spelen van Parijs volgend jaar zal TeamNL vertegenwoordigd zijn door drie teams in de disciplines dressuur, eventing en springen.

Olympische Spelen Los Angeles

Deze week maakte het IOC in haar vergadering in Mumbai bekend dat de disciplines dressuur, eventing en springen op het programma van de Olympische Spelen in 2028 in Los Angeles zijn opgenomen. In 1984 vonden de Spelen ook in Los Angeles plaats. Toen was Rob Ehrens voor Nederland de enige springruiter die zich kwalificeerde. Zijn paard Oscar Drum bleek bij aankomst in Amerika niet fit to compete, dus de voormalige bondscoach van TeamNL kwam niet aan start. Dat deed het Nederlandse dressuurteam met Tineke Bartels-de Vries, Annemarie Sanders-Keijzer en Jo Rutten wel en eindigde op de vierde plaats in de landenwedstrijd.


Bron: KNHS