Marieke van der Putten danst naar overwinning in FEI Wereldbeker Grand Prix van Mechelen

Marieke van der Putten danst naar overwinning in FEI Wereldbeker Grand Prix van Mechelen

Woensdag is dressuurdag in Jumping Mechelen. Enkele kleppers van formaat huizen er deze week met hun paarden om deel te nemen aan een uitgebreid programma. In de FEI Wereldbeker Grand Prix stond Marieke van der Putten bovenaan het klassement met een persoonlijk record!

Met grote namen als Dinja van Liere, Charlotte 'Lottie' Fry, Thamar Zweistra,... aan de start was het deelnemersveld niet min. Marieke van der Putten liet haar niet van de wijs brengen en reed een score van 75,978% bijeen in het zadel van Torveslettens Titanium RS2 (v. Totilas). Dat lijkt een persoonlijk record te zijn in de Grand Prix. De andere combinaties in de top drie kregen eveneens 75% toegewezen, waar het verschil dus gemaakt werd achter de komma. Voor Dinja van Liere gaf de jury een score van 75,152% wat haar uiteindelijk het brons opleverde. Charlotte Fry kreeg 75,783% voor haar kür op Everdale (v. Lord Leatherdale) en kwam tussen de twee Nederlandse combinaties in piepen op twee. 

De Nederlandse combinaties domineerden deze rubriek met Emmelie Scholtens en Desperado (v. Vivaldi) op vijf. Zij kregen 74,326% toegewezen. Kirsten Bouwer was de laatste om haar te plaatsen en eindigde op zeven in het zadel van Foundation (v. United) met 71,891%.

Volledige uitslag